MED-uddannelse

Det er en forudsætning for en velfungerende MED-organisation, at både medarbejdere og ledere er klædt på til opgaven og har de nødvendige redskaber til at arbejde konstruktivt og effektivt med MED-arbejdet.

Derfor understøtter Odder Kommune MED-aftalen ved at tilrettelægge en MED-grunduddannelse, som er tilpasset MED-aftalen og arbejdspladsen som helhed. Uddannelsen er obligatorisk for alle medlemmer af MED-organisationen.

Formålet med MED-grunduddannelsen er at give deltagerne kendskab til MED-ideen, formålet med MED-samarbejdet og spillereglerne for MED samt skabe en fælles platform for det værdiskabende samarbejde.

Med henblik på at gøre MED-grunduddannelsen konkret, relevant og nærværende gennemføres uddannelsen med Odder Kommunes egne undervisere, som underviser ud fra de seks læringsmål fastlagt af Parternes Uddannelsesfællesskab (PUF):

  • MED-ideen og formålet i den lokale MED-aftale
  • Kompetenceforhold
  • Opgaver i MED
  • Rammer og vilkår for MED-samarbejdet
  • Informations og drøftelse (medindflydelse)
  • Retningslinjer (medbestemmelse

Der afholdes minimum et grunduddannelsesforløb om året af to dages varighed.

Klippekortmoduler

Alle medlemmer af MED-organisationen har foruden grunduddannelsen ret til supplerende uddannelse i form af klippekortmoduler. Medarbejdere og ledere, der varetager enten arbejdsmiljøfunktionen eller samarbejdsfunktionen, har således ret til en dag pr. funktionsår.

Medarbejdere og ledere, der varetager såvel arbejdsmiljø- som samarbejdsfunktionen, har ret til to dage pr. år i andet, tredje og fjerde funktionsår, og herefter en dag pr. år i femte og følgende funktionsår.

Formålet med klippekortmodulerne er at give deltagerne viden om andre emner end de, der er gennemgået på grunduddannelsen, og som er af lokal relevans. Det kan eksempelvis være;

  • viden om den kommunale sektors aktuelle og fremtidige vilkår og muligheder for at udøve sin virksomhed i praksis,
  • viden om konkrete arbejdsmiljøaktiviteter og –forhold,
  • metoder til aktiviteter, der kan fremme MED- og arbejdsmiljøorganisationernes funktioner i kommunen samt
  • inspiration til gennemførelse og opfølgning af medindflydelses- og medbestemmelsessystemets konstruktive udvikling.

Tilmelding

Lederen har ansvar for at tilmelde MED-repræsentanter. HR står for booking og tilmelding til uddannelserne, herunder status på hvem der har gennemført.

Download HovedUdvalgets retningslinjer for MED-uddannelse som PDF-fil her.

Du kan læse mere om uddannelse medarbejderrepræsentanter i Hovedudvalget her.