Værd at vide

Nedenfor har vi samlet en række informationer, der er nyttige for dig som nyansat ved Odder Kommune.

Personalepolitisk værdisæt

Det personalepolitiske værdisæt beskriver de værdier, vi står på i Odder Kommune. Værdierne er med til at forme vores identitet som professionelle medarbejdere og ledere, og de sætter rammen for den adfærd, der skal kendetegne vores tilgang til borgerne, opgaven og hinanden.

Ledelsesgrundlag

Odder Kommunes ledelsesgrundlag ”Sammen om ledelse” sætter rammen for, hvordan vi arbejder med ledelse i Odder Kommune, og ledelsesgrundlaget udtrykker tydelige krav og forventninger til god ledelse. Ledelsesgrundlaget tager afsæt i, at ledere i Odder Kommune har et fælles ansvar for at sikre, at Kommunalbestyrelsens visioner omsættes til konkret handling og dermed værdi for borgerne.

MEDindflydelse og MEDbestemmelse

I Odder Kommune samarbejder medarbejdere og ledere om den fortsatte udvikling af kommunen som en effektiv og attraktiv arbejdsplads. Samarbejdet mellem medarbejdere og ledere er formaliseret i MED-organisationen og indrammet i den lokale MED-aftale, som sikrer alle medarbejderes ret til indflydelse og medbestemmelse.

Informationssikkerhed og databeskyttelse

Informationssikkerhedsgruppen har fået produceret en video om informationssikkerhed i Odder Kommune. Videoen gennemgår de regler, der skal være med til at skabe en større sikkerhed. Videoen kan ses i undervisningssystemet Børsen Academy.

Hvis du behandler personoplysninger i dit arbejde ved Odder Kommune, bør du gennemgå 10 lektioner i databeskyttelse. Lektionerne ligger også i Børsen Academy, og i løbet af den første måned modtager du en mail med link til lektionerne.

Hvis du ikke har en arbejdsmail, kan du kontakte din afdelingsleder, der kan hjælpe dig til at blive oprettet i Børsen Academy.

Kompetenceudvikling

Kompetenceudvikling er et fælles anliggende for ledere og medarbejdere, og derfor er løbende dialog mellem ledere og medarbejdere afgørende. Den årlige medarbejderudviklingssamtale (MUS) er et supplement til den løbende dialog. I forbindelse med MUS udarbejdes en kompetenceudviklingsplan, som er en gensidig forpligtende aftale mellem leder og medarbejder.

HovedUdvalget har vedtaget rammer og principper ved deltagelse i kurser og efteruddannelse. Dokumentet omfatter alene kurser og efteruddannelse, som er aftalt mellem leder og medarbejder. 

I Odder Kommune er der mulighed for at etablere bruttolønsordninger vedr. uddannelse, som ikke er en del af den nødvendige kompetenceudvikling i jobbet. En bruttolønsordning er en aftale mellem arbejdsgiver og medarbejder om, at arbejdsgiveren stiller et gode til rådighed mod at medarbejderen går ned i bruttoløn.

Sygefravær

I Odder Kommune betragtes sygefravær som en fælles udfordring, der kræver, at vi tager fælles ansvar. Fraværspolitikken beskriver, hvordan vi i Odder Kommune ønsker at bidrage til fastholdelse af den sygemeldte medarbejder og skabe et trygt og tillidsfuldt samarbejde om løsningsmuligheder samtidig med, at vi ønsker at tage hensyn til arbejdspladsens øvrige ansatte.

Fraværspolitikken bygger på værdien om, at hurtigst mulig tilbagevenden til arbejdet er til fordel for både den pågældende medarbejder og arbejdspladsen som helhed. I den forbindelse er tidlig kontakt mellem den sygemeldte og dennes nærmeste leder afgørende, og vi arbejder derfor efter en 1-4-14 model, som indebærer, at der som minimum skal være kontakt mellem den sygemeldte og lederen på første fraværsdag og herefter senest på 4. og 14. fraværsdag.

I pjecen "Hvad sker der, hvis jeg bliver syg" kan du læse mere.

Røgfri arbejdsplads

Odder Kommune ønsker at fremme sundheden hos borgere og ansatte, og derfor har Odder Kommune siden 2016 været en røgfri arbejdsplads. Det betyder, at de ansatte ikke må ryge i arbejdstiden og på matriklerne ved Odder Kommunes arbejdspladser. Rygepolitikken beskriver omfanget af rygeforbuddet samt konsekvenser ved overtrædelse.

Sundhed

Odder Kommune har en fælles sundhedsordning, hvor der er afsat midler til indsatser målrettet medarbejdernes fysiske og mentale sundhed. Aktuelt er der afsat midler til deltagelse i den årlige DHL stafet, gratis adgang til Odder Svømmehal samt rygestopkurser. Desuden er der afsat en pulje, hvorfra arbejdspladserne kan søge midler til lokale sundhedsfremmende initiativer.

Odder Kommune tilbyder gratis rygestopkurser til alle ansatte uanset bopælskommune. Odder Kommunes Træningscenter forestår rygestopkurserne, der afvikles som gruppeforløb eller i begrænset omfang som individuel rådgivning.

Som led i sygefraværsindsatsen tilbyder Odder Kommune alle ansatte gratis influenzavaccination i efteråret. Når tid og sted for influenzavaccinationerne ligger fast, informeres der herom på intranettet og HR-portalen.

Odder Kommune har en aftale med Human House om psykologisk rådgivning og krisehjælp. Formålet med aftalen er at forebygge psykiske eftervirkninger hos medarbejdere efter arbejds- eller privatrelaterede hændelser. Det er som udgangspunkt lederen, der kan rekvirere psykologbistand til en medarbejder, men HR kan også i særlige tilfælde rekvirere bistand. 

OdderKort

Som ansat ved Odder Kommune får du adgang til en række personalegoder. For at benytte dig af personalegoderne skal du have et OdderKort (link til intra). Kortet udstedes igennem din leder og kun til fastansatte medarbejdere, herunder projektmedarbejdere og kontraktansatte med ansættelse i minimum et år. Medarbejdere i Sundhed & Omsorg, der allerede har et ID-kort, kan anvende dette i stedet for OdderKortet.

Feriehuse

Feriefonden for ansatte i Odder Kommune har tre feriehuse i henholdsvis Boeslum, Aalbæk og Hesseløje. Fonden har sin egen hjemmeside, hvor du kan læse mere om de enkelte feriehuse og leje heraf.